Kringlas Stenovnsbakte brød

I bakerbransjen generelt er det et enormt fokus på effektivisering, og et resultat av dette er maskiner, metoder og tilsetningsstoffer som reduserer kvaliteten på produktene. På Kringla har vi gått motsatt vei og baker brødene våre på den opprinnelige måten, det tar lang tid, men du merker forskjellen!

Alle brød bakes for hånd, med lange modningstider som lar deigen få utvikle smak og gir bedre holdbarhet på produktet.

I bakeriet vårt stekes alle produkter i herteovn (stenovn), og mange av brødene stekes direkte på stenplatene. Dette gir en spesielt sprø skorpe samtidig som saftigheten i brødet bevares.

Vi baker med surdeig i de aller fleste brød. Surdeigen gir en særegen smak, og gjør at vi kan kutte ut gjær, eller redusere den betraktelig. 

Vi tilsetter ingen kunstige tilsetningsstoffer i brødene våre, og bruker kun fett til å smøre former og bakker, da bruker vi olivenolje av beste kvalitet. Det setter kroppen pris på!

Grov Spelt

100% grovt, bakt helt uten hvetemel.

Ingredienser: Vann, Sammalt speltmel (28,7%), Sammalt rugmel (12,1%), Siktet rugmel, Rugkli (3,6%), Havsalt og Gjær.
Bakt med surdeig av rug.
Vekt: Ca. 910g
Kan inneholde spor av sesamfrø

Havrebrød med honning

Barnas favoritt!
Saftig og grovt uten hele korn. Med et hint av honning som står godt til smaken av
havre.
Ingredienser: Vann, Hvetemel, Surdeig (av rug og vann), Havregryn (16,1%), Sammalt rug (5,5%), Kruskakli (2,4%), Honning, Salt og Gjær.
Vekt: Ca. 740g
Kan inneholde spor av sesamfrø
Grovhetsprosent: 57

Speltkorn

Et saftig og ekstra holdbart speltbrød


Ingredienser: Vann, Siktet speltmel, Sammalt spelt (13,5%), Sammalt rug (7,1%), Gresskarkjerner, Havregryn (3,6%), Solsikkekjerner, Sesamfrø, Maltekstrakt, Havsalt og Gjær.
Vekt: Ca. 910g
Grovhetsprosent: 53

Gulrotbrød

Et grovt ¨matpakkebrød¨ uten hele korn.
Sunt for hele familien. Inneholder hele 13% gulrøtter.

Ingredienser: Vann, Hvetemel,, Sammalt hvete (19,3%), Gulrot (13%) Solsikkekjerner, Kruskakli (3,4%), Surdeig av rug, Salt og Gjær.
Vekt: Ca. 810 g
Grovhetsprosent: 63

Groffebrød

Et grovt ¨matpakkebrød¨ som inneholder mye frø i tillegg til det grove melet som fremkommer av brødskala'n.
Ingredienser: Vann, Hvetemel, Solsikkekjerner, Sammalt rug (7,8%), Rug helkorn (5%), Rugkli (3,3%), Sesamfrø, Linfrø, Havsalt, Rugmalt og Gjær.
Kan inneholde spor av gresskarkjerner.
Vekt: Ca. 810 g
Grovhetsprosent: 54

Vestfjordbrød

Vår bestselger!
Bakt med melk som gjør brødet ekstra saftig. Med den særegne smaken av gresskarkjerner.
 
Ingredienser: Vann, Hvetemel, Surdeig (Vann, Sammalt rug og siktet rug), Gresskarkjerner, Melk, Solsikkekjerner, Sammalt rug (7,8%), Rug helkorn (5,3%), Havregryn (2,6%), Havsalt, Rugmalt.
Kan inneholde spor av sesamfrø.
Vekt: Ca. 810 g

Henningsværbrød

Lang modningstid, surdeig og malt gjør dette til et brød med mye smak og grov struktur.

Ingredienser: Vann, Hvetemel, Sammalt rug , Sammalt hvete (14,4%), Surdeig av rug, Havregryn, Sesamfrø, Linfrø, Solsikkekjerner, Maltekstrakt, Havsalt, Rugmalt, og Olivenolje ekstra virgin.
Kan inneholde spor av gresskarkjerner.
Vekt: Ca. 760g

Grovhetsprosent: 27

Fransk landbrød

Et fint surdeigsbrød med sprø skorpe og store poringer som egner seg godt til grilling, gryteretter, salater etc. Et sunnere alternativ til loff.

Ingredienser: Hvetemel, vann, sammalt hvete, sammalt rug (9,1%), rugmel, maltekstrakt, oghavsalt. Bakt med surdeig av rug.
Kan inneholde spor av sesamfrø.
Vekt: Ca. 760 g
Grovhetsprosent: 17

Italiensk loff

Loffen vår er bakt med fullkorn durumhvete for å "gi litt mer mat". Store poringer og en sprø skorpe.

Ingredienser: Hvetemel, vann, durum fullkornsmel, rugmel, salt og gjær.