Filosofi

Kringla har eksistert siden 1996, men først bare som bakeriutsalg som kjøpte varene sine fra eksterne bakerier. I 2009 kjøpte Brita og Cato seg inn i driften og bygget opp et håndtverksbakeri i forbindelse med utsalget på Torget i Svolvær.

Brita har svennebrev som konditor og Cato er utdannet konditor og bakermester. De setter yrkesstoltheten høyt, og bygget bakeriet på Torget for å kunne utfolde faget sitt på en måte de kan være stolt av.

I en bransje som er sterkt preget av effektivisering og enkle løsninger valgte vi på Kringla å gå stikk motsatt vei, og ta håndtverket vårt tilbake. I tilegg til gode råvarer er tiden vår viktigste faktor i bakeriet. Vi benytter ingen halvfabrikata, og bestreber så langt det er mulig å bake uten kunstige tilsetningsstoffer. Vår filosofi er at rene produkter gir rene smaker, og det er noe vi verdsetter høyt. 

På Kringla lager vi vår egen softis, sorbet og gelato (iskrem basert på melk). Vi rører vårt eget syltetøy, vi koker vår egen vaniljekrem med bourbon vaniljestenger. Vi baker brødene våre med vår egen surdeigskultur, og vi steker alle produktene våre i steinovn. 

Det høres ut som en klisjè, men når vi på Kringla sier at vi baker med kjærlighet for faget, så mener vi det!